Het koor

Het Ermelo's MannenKoor

Het Ermelo's MannenKoor (EMK) is een vereniging met een christelijke grondslag met een ledental tussen 80 en 90 mannen. Het koor kenmerkt zich door een veelzijdig en breed georiënteerd repertoire. Geestelijke en nationale liederen, maar ook Engelse, Duitse, Latijnse en Russische koormuziek. Daarnaast werken van Beethoven, Mozart, Schubert, Händel, etc. Ook negrospirituals behoren tot het repertoire.

Het Ermelo's MannenKoor verleent ruim 40 jaar zijn medewerking aan kerkdiensten en concerten en is een graag geziene muzikale gast in vele plaatsen in Nederland en daarbuiten. Het koor heeft een rijke geschiedenis met jaarlijks terugkerende concerten, waaronder de paaszang op 2e paasdagmorgen en het adventsconcert in december. Een hoogtepunt was een onvergetelijke concertreis naar de provincie Ontario in Canada in juni 2001.

De wekelijkse repetities vinden plaats op de maandagavond en met zekere regelmaat organiseert het koor een concert of ander optreden. Er bestaat een grote verbondenheid tussen de koorleden en dat is o.a. wat het Ermelo’s MannenKoor zo uniek maakt.
De vereniging hoopt nog vele jaren op plezierige en ontspannen wijze te kunnen voortbestaan en dat zich met regelmaat nieuwe koorleden komen aanmelden.

Nadere details over het Ermelo's MannenKoor staan beschreven op de volgende subpagina's: