Nieuwsoverzicht

Nieuwsarchief

 
Artikelen uit voorgaande jaren staan in het Nieuwsarchief.
 
 

Nieuws van het lopend jaar

Rabobank Clubkas Campagne ….. Helpt u mee?

Geplaatst 3 okt. 2017 12:38 door Webmaster EMK   [ 3 okt. 2017 12:38 bijgewerkt ]

Ook dit jaar organiseert Rabobank Randmeren weer een Clubkas Campagne voor deelnemende verenigingen en stichtingen uit o.a. Ermelo. Er is hiervoor een totaalbudget gereserveerd van maar liefst € 70.000,=. Gezien het succes voor het Ermelo’s MannenKoor tijdens de vorige campagne (iedere stem was toen maar liefst € 8,00 waard!), is het ook nu weer een unieke kans om extra geld te verdienen voor de EMK-kas. Ook is er al een bestemming voor de opbrengst. Volgend jaar, op 7 december 2018, bestaat het Ermelo’s MannenKoor alweer 45 jaar. Dat wordt in ieder geval gevierd met een mooi en grootst jubileumconcert met veel muzikale begeleiding. Een concert waar u zeker van gaat genieten. Maar een dergelijk concert kost natuurlijk veel geld en daarom vragen wij u om ook te stemmen op het Ermelo’s MannenKoor bij de Rabobank Clubkas Campagne.

Hoe kunt u stemmen?   .... Bankiert u bij de Rabobank Randmeren en bent u ook lid, dan wordt u door de Rabobank eerdaags benaderd met een persoonlijke mail waarin het stemmen voor de Clubkas Campagne wordt uitgelegd. Bankiert u echter bij de Rabobank Randmeren maar bent u geen lid van Rabobank Randmeren en wilt u toch stemmen op het EMK? Bel dan met de Rabobank Randmeren of stuur een e-mail naar info.randmeren@rabobank.nl met als onderwerp: 'Maak mij lid en stuur mij een stemcode voor de Clubkas Campagne'. Vermeld in de mail uw volledige naam, geboortedatum en adresgegevens. Nog even dit. Een partner is niet automatisch lid. Hij/zij zal dit ook specifiek moeten aanvragen bij de Rabobank Randmeren op de bovenstaande manier.

Wilt u dus ook dat op 7 december 2018 het podium is gevuld met een jubilerend EMK en zij die avond worden ondersteund door diverse musici, breng dan voor hen uw stem uit bij de Rabobank Clubkas Campagne. Namens het Ermelo’s MannenKoor hartelijk dank hiervoor en wij zien u graag tijdens ons jubileumconcert.

Dirigent Ab Weegenaar benoemd tot stadsorgnist van Kampen

Geplaatst 30 sep. 2017 03:11 door Webmaster EMK   [ 30 sep. 2017 03:11 bijgewerkt ]

In een sfeervolle Bovenkerk te Kampen, waren ongeveer 15 EMK-leden getuigen van de benoeming van Ab Weegenaar tot stadsorganist van Kampen. Dit vond plaats op 29 september 2017. De oorkonde werd aan Ab overhandigd door de burgemeester van Kampen. Het Ermelo’s MannenKoor is hiermee trots op zijn dirigent.

Kampen heeft een staat van dienst als muziekstad en is vele bijzondere orgels en dito kerken rijk. Het is een bakermat van orgelmuziek en heeft een rijke geschiedenis als het gaat om organisten, die als professional of in hun vrije tijd, een van de prachtige orgels die Kampen rijk is, bespelen. Om de orgels en de orgelmuziek en de prachtige kerken meer bekendheid te geven, zodat meer mensen hiervan kunnen genieten, stelt Kampen de functie van stadsorganist in. De stadsorganist zal voortaan optreden als ambassadeur van de orgels en orgelmuziek; niet alleen in Kampen, maar soms ook in Wilsum, IJsselmuiden of Zalk. 

Vooraankondiging Rabobank Clubkas Campagne

Geplaatst 15 sep. 2017 07:52 door Webmaster EMK   [ 15 sep. 2017 07:52 bijgewerkt ]

Ook dit jaar organiseert Rabobank Randmeren weer een Clubkas Campagne voor deelnemende verenigingen en stichtingen uit o.a. Ermelo. Er is hiervoor een totaalbudget gereserveerd van maar liefst € 70.000,=. Gezien het succes voor het EMK vorig jaar, is het ook nu weer een unieke kans om extra geld te verdienen voor de EMK-kas.  Maandagavond 25 september as. gaat een afvaardiging van het koor naar een bijeenkomst van de Rabobank Randmeren, waar o.a. adviezen worden gegeven hoe men het beste actie kan voeren voor een zo hoog mogelijke opbrengst. Nadere informatie volgt de komende tijd via de EMK-website, Facebook en e-mail.

Aanwezigen tijdens de koor- en samenzangavond in “de Werelt” te Lunteren hebben genoten.

Geplaatst 31 aug. 2017 12:10 door Webmaster EMK   [ 31 aug. 2017 12:10 bijgewerkt ]

Terwijl de regen op 30 augustus ’s avonds met bakken uit de hemel kwam, was het in het congrescentrum De Werelt in Lunteren warm en sfeervol tijdens het optreden van het Ermelo’s MannenKoor. Speciaal voor ouderen en mensen die in het dagelijks leven extra zorg of begeleiding nodig hebben, was deze avond georganiseerd. Tijdens zijn openingswoord liet de EMK-voorzitter weten dat het EMK daar alweer voor de 4e keer ging optreden. Het werd een gevarieerde avond waarbij het koor veel bekende, Nederlandstalige liederen zong. Ook samenzang stond op het programma. Tevens waren er twee muzikale intermezzo’s, verzorgd door de EMK-dirigent Ab Weegenaar (fagot) en de vaste begeleider van het koor Bert Elbertsen (piano). Na het slotlied van het Ermelo’s MannenKoor, een woord van dank en een dankbaar applaus, was er nog een gezellig samenzijn met de gasten en de Ermelose vrijwilligers onder het genot van een drankje.          

We gaan beginnen …….

Geplaatst 20 aug. 2017 05:05 door Webmaster EMK   [ 20 aug. 2017 05:05 bijgewerkt ]

Maandag 21 augustus 2017 oefent het Ermelo’s MannenKoor (EMK) alweer voor het nieuwe zangseizoen 2017-2018. Onder leiding van Ab Weegenaar zal er eerst aandacht worden besteed aan het 1
e optreden op 30 augustus as. in “de Werelt” te Lunteren.

Dit jaar staat in ieder geval nog een tweetal optredens op de agenda. Op 18 november is het najaarsconcert in de Immanuelkerk en op 24 december wordt medewerking verleend aan de kerstnachtdienst in de Maranathakerk.

Het Ermelo’s MannenKoor zoekt ook nieuwe leden. Jong of oud, mannen zijn van harte welkom. Iedere maandagavond, uitgezonderd het zomerreces, wordt er gerepeteerd in de Immanuelkerk te Ermelo en wel van 19.45 tot 22.00 uur. Rond 21.00 uur is er een pauze. Zingen en gezelligheid staat het EMK om bekend. Kom eerst eens kijken en luisteren. Wil je vooraf iets meer weten over het EMK, neem dan gerust contact op met de voorzitter Arnold Wijnsma, tel. 06-55863474, e-mail arnoldwijnsma1949@gmail.com of kijk verder op de website www.ermelosmannenkoor

Koor- en samenzangavond in Lunteren

Geplaatst 20 aug. 2017 03:40 door Henk van Diermen   [ 20 aug. 2017 03:40 bijgewerkt ]

Alweer voor de 3e keer treedt het Ermelo’s MannenKoor op in het congrescentrum De Werelt in Lunteren en ditmaal op woensdag 30 augustus. Ook dit jaar organiseert Hetvakantiebureau.nl op die locatie vakantieweken voor ouderen en mensen die in het dagelijks leven extra zorg of begeleiding nodig hebben. In de week van 30 augustus is de vrijwilligersgroep Ermelo daar actief. Deze vrijwilligersgroep bestaat ook uit enkele (partners/echtgenotes van de) leden van het EMK. Het EMK verleent medewerking aan een koor- en samenzangavond waarbij er veel bekende geestelijke liederen worden gezongen. Een zeer gewaardeerde avond door de vakantiegangers. Dirigent van het EMK is Ab Weegenaar en Bert Elbertsen begeleidt het koor op de piano. Tevens zullen Ab en Bert samen enkele muzikale intermezzo’s verzorgen. De koor- en samenzangavond begint om 20.00 uur.

Al gaat de geschiedenis nog veel verder terug; in 1962 werd locatie De Werelt, toen nog ‘De Blije Werelt’, geopend als grootste conferentieoord in West-Europa. In de loop van ruim 50 jaar is congrescentrum De Werelt uitgegroeid tot een modern en eigentijds congrescentrum. De Werelt mag zich rekenen tot één van de fraaist gelegen congreslocaties in Nederland.

EMK sluit zangseizoen 2016 – 2017 af

Geplaatst 28 jun. 2017 02:53 door Webmaster EMK   [ 28 jun. 2017 02:54 bijgewerkt ]

Maandagavond 26 juni heeft het EMK hun zangseizoen 2016-2017 traditioneel afgesloten met een hapje en drankje op camping “de Kriemelberg” in Ermelo. Vanaf 18.30 uur waren de leden met hun partners welkom om deel te nemen aan een parcours “klootschieten” achter de camping. Diverse groepen hebben gestreden om winnaar te worden, maar die eer viel dit jaar de groep van Herbert Vermeul ten deel. Voorzitter Arnold wenste iedereen in een korte toespraak een fijne vakantietijd toe en liet nog weten dat er op maandag 21 augustus weer gestart gaat worden met de oefenavonden. Deze avond wordt vooraf ook de nieuwe groepsfoto van het EMK gemaakt. Genietend van het mooie weer die avond, werd er nog een tijdje nagepraat door de aanwezigen. Het zangseizoen 2016-2017 zit er al weer op. 

EMK liet zich horen bij Fête de la Musique 2017

Geplaatst 25 jun. 2017 12:04 door Webmaster EMK   [ 26 jun. 2017 11:15 bijgewerkt ]

Het Ermelo’s MannenKoor deed dit jaar weer mee aan de, inmiddels, 10e editie van Fête de la Musique in Ermelo. Als één van de 110 deelnemers traden zij tweemaal op, om 11.00 uur in de Rehobothkerk en om 14.00 uur in de Immanuelkerk. Dit waren twee van de 35 locaties waar een optreden die dag plaatsvond. Hoewel bij het optreden in de Rehobothkerk nog weinig luisteraars aanwezig waren, was dit in de Immanuelkerk beter. Het aantal luisteraars was hier aanzienlijk hoger. Het EMK bracht een repertoire van ongeveer een half uur, waaronder ook enkele liederen met de  sopraan Daphne Visser. De muzikale begeleiding was in handen van Bert Elbertsen en Ab Weegenaar had de algemene leiding.

EMK weer present bij Fête de la Musique

Geplaatst 1 jun. 2017 08:46 door Webmaster EMK   [ 1 jun. 2017 09:59 bijgewerkt ]

Gezien hun geslaagde optreden vorig jaar, verleent het Ermelo’s MannenKoor op zaterdag 24 juni wederom hun medewerking aan Fête de la Musique. Dit jaar is het alweer de tiende editie van dit evenement. Het EMK zal twee keer te beluisteren zijn en wel om 11.00 uur in de Rehobothkerk en 14.00 uur in de Immanuelkerk. Beide optredens zullen er enkele liederen samen met Daphne Visser worden gezongen. Bert Elbertsen zal de totale muzikale begeleiding verzorgen en Ab Weegenaar heeft de algemene leiding.

De speciale editie van Fête de la Musique, met veel verschillende muzikale optredens, vindt plaats van 10.00 – 17.00 uur in en rondom het centrum van Ermelo. Bandjes, dansgroepen, koren, zangers, dichters, workshops… er is voor een ieder van alles te beleven. Fête de la Musique wordt afgesloten met een muzikale receptie in De Dialoog, waarbij iedereen van harte welkom is. Tevens vindt er een streekmarkt plaats tussen de Horsterweg en Rabobank en een kunstmarkt op 't Weitje. Het complete programma is gratis af te halen bij VVV Ermelo.

 

Recordopbrengst bloemen- en plantenmarkt EMK

Geplaatst 15 mei 2017 01:05 door Webmaster EMK   [ 15 mei 2017 01:05 bijgewerkt ]

Zelfs één flinke regenbui weerhield de EMK-verkopers er niet van om zaterdag 13 mei vol enthousiasme de diversiteit aan bloemen, planten en mooi opgemaakte stukjes tijdens de EMK-bloemenmarkt aan de man te brengen. Veel mannen en kinderen, op zoek naar een cadeautje voor Moederdag, gingen dan ook tevreden naar huis. Maar ook de dames lieten zich niet onbetuigd; ook zij kochten het nodige om hun huis of tuin op te fleuren. De bezorgdienst van het EMK had dan ook hun handen vol om de grotere bestellingen netjes thuis af te leveren. Een zeer gewaardeerde service van het mannenkoor. Bij het sluiten van de markt was het opruimen zo gebeurd. Er was nl. nog amper handel over. Na het minnen en plussen bleek er sprake van een recordopbrengst. Het Ermelo’s MannenKoor kan dus spreken van een zeer geslaagde bloemenmarkt. Een ieder die zich voor en/of op deze dag heeft ingezet, enorm bedankt.

1-10 of 45