Nieuwsoverzicht

Nieuwsarchief

 
Artikelen uit voorgaande jaren staan in het Nieuwsarchief.
 
 

Nieuws van het lopend jaar

Medewerking kerstnachtdienst Maranathakerk

Geplaatst 7 dec. 2017 10:54 door Webmaster EMK   [ 7 dec. 2017 10:54 bijgewerkt ]

Zondagavond 24 december verleent het Ermelo’s MannenKoor medewerking aan de kerstnachtdienst in de Maranathakerk. Dirigent van het EMK is Wiebren Buma en Wim  Kroon zal het koor begeleiden. Ook Cas Buma zal enkele liederen op hobo ondersteunen. Wiejan van den Akker is de begeleider (orgel) tijdens de gemeentezang. Aanvang van deze kerstnachtdienst is 21.30 uur. De voorganger is ds. Jan Visser.

 

Najaarsconcert Ermelo’s MannenKoor

Geplaatst 22 nov. 2017 13:15 door Webmaster EMK   [ 22 nov. 2017 13:15 bijgewerkt ]

Zaterdagavond 18 november jl. hebben de aanwezigen, in een behoorlijk gevulde Immanuelkerk, kunnen genieten van een zeer gevarieerde avond tijdens het najaarsconcert van het Ermelo’s MannenKoor. Met medewerking van het Harderwijks Strijkorkest o.l.v. Roelof Klaassen, Arjan & Edith Post (trompet), Daphne Visser (sopraan) en Erik-Jan van der Hel (Orgel), presenteerde het EMK dit concert. Onder leiding van Ab Weegenaar werd door het koor zowel bekende als nieuwe liederen uit hun repertoire gezongen, waarvan veel Nederlandstalige. Ook alle medewerkenden lieten solo van zich horen. Vooral het lied “Glory be to God”, ditmaal begeleid door alle musici, maakte indruk. Voor het slotlied werden alle medewerkenden in de bloemen gezet en sprak de voorzitter enkele woorden van dank. Na het concert werd er door veel aanwezigen nog even nagepraat in de foyer. 

Nieuwe officiële foto van het Ermelo’s MannenKoor

Geplaatst 22 nov. 2017 05:58 door Webmaster EMK   [ 22 nov. 2017 08:37 bijgewerkt ]

Voor aanvang van de generale repetitie van het najaarsconcert, zijn er nieuwe officiële foto’s van het EMK gemaakt. Dat was nodig omdat de huidige foto niet meer actueel is. De bijgevoegde foto is gekozen als “de officiële foto” en zal de komende tijd worden gebruikt voor de lokale pers, de EMK-website, programmaboekjes en daar waar verder nodig.

Ermelo’s MannenKoor bij top-3 meeste stemmen Rabobank Clubkas Campagne

Geplaatst 1 nov. 2017 10:20 door Henk van Diermen   [ 1 nov. 2017 10:20 bijgewerkt ]

Vrijdag 31 oktober jl. vond de uitreiking plaatst van de cheques van de Rabobank Clubkas Campagne in het Rabo kantoor te Ermelo. Nadat alle aanwezigen waren voorzien van een drankje, opende de kantoordirecteur Marcel Korving de bijeenkomst. Hij liet weten dat in Ermelo maar liefst 29 verenigingen/stichtingen hebben deelgenomen. In totaliteit zijn er 10.000 stemmen uitgebracht door 4000 stemmers. Ook kon er een orginaliteitsprijs worden gewonnen door de vereniging/stichting die op de meest orginele wijze de Clubkas Campagne onder de aandacht wist te brengen. Deze prijs werd dit jaar gewonnen door Fencing Ermelo (Schermvereniging). Vervolgens werden de cheques van de Clubkas Campagne overhandigd. De kantoordirecteur deed dit aan de 3 verenigingen uit Ermelo met de meeste stemmen. En tot die top-3 behoorde ook het EMK. Bij een prachtige 3e plaats behoorde een cheque van maar liefst € 879,00, welke in ontvangst werd genomen door de voorzitter Arnold Wijnsma. De 2e plaats was voor Drumband Doe Maar (€ 961,00) en de 1e plaats voor de buurtvereniging Horst en Telgt (€ 1067,00). De cheques voor de overige verenigingen/stichtingen werden daarna uitgereikt door een viertal Rabo-medewerkers. Nadat alle foto’s waren genomen, werd er nog enige tijd nagepraat door alle aanwezigen. Het Ermelo’s MannenKoor wil een ieder, die op hen heeft gestemd, hartelijk bedanken. Het geldbedrag is bestemd voor ons jubileumconcert op 7 december 2018, waarvoor u alvast van harte bent uitgenodigd.

Najaarsconcert Ermelo’s MannenKoor

Geplaatst 25 okt. 2017 09:54 door Webmaster EMK   [ 25 okt. 2017 09:55 bijgewerkt ]

Zaterdag 18 november organiseert het Ermelo’s MannenKoor een najaarsconcert in de Immanuelkerk. Het repertoire voor deze avond is met zorg gekozen en door het koor, onder leiding van dirigent Ab Weegenaar, vol overgave ingestudeerd. Zowel Nederlandstalige als anderstalige liederen worden die avond gezongen. Vooral veel Nederlandstalige liederen zijn nieuw in het EMK-repertoire. Samen met het Harderwijks Strijkorkest o.l.v. Roelof Klaassen, Arjan en Edith Post (trompet) en Daphne Visser (sopraan) hoopt het EMK een mooi concert te kunnen presenteren. De toegang is € 7,50 en € 5,00 voor donateurs. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Jonker Herenmode (Stationsstraat 74) en aan de kerkzaal. De aanvang van het concert is 20.00 uur en vanaf 19.30 uur is de kerkzaal geopend. De muzikale begeleider Erik-Jan van der Hel bespeelt het orgel en piano. 

Rabobank Clubkas Campagne ….. Helpt u mee?

Geplaatst 3 okt. 2017 12:38 door Webmaster EMK   [ 3 okt. 2017 12:38 bijgewerkt ]

Ook dit jaar organiseert Rabobank Randmeren weer een Clubkas Campagne voor deelnemende verenigingen en stichtingen uit o.a. Ermelo. Er is hiervoor een totaalbudget gereserveerd van maar liefst € 70.000,=. Gezien het succes voor het Ermelo’s MannenKoor tijdens de vorige campagne (iedere stem was toen maar liefst € 8,00 waard!), is het ook nu weer een unieke kans om extra geld te verdienen voor de EMK-kas. Ook is er al een bestemming voor de opbrengst. Volgend jaar, op 7 december 2018, bestaat het Ermelo’s MannenKoor alweer 45 jaar. Dat wordt in ieder geval gevierd met een mooi en grootst jubileumconcert met veel muzikale begeleiding. Een concert waar u zeker van gaat genieten. Maar een dergelijk concert kost natuurlijk veel geld en daarom vragen wij u om ook te stemmen op het Ermelo’s MannenKoor bij de Rabobank Clubkas Campagne.

Hoe kunt u stemmen?   .... Bankiert u bij de Rabobank Randmeren en bent u ook lid, dan wordt u door de Rabobank eerdaags benaderd met een persoonlijke mail waarin het stemmen voor de Clubkas Campagne wordt uitgelegd. Bankiert u echter bij de Rabobank Randmeren maar bent u geen lid van Rabobank Randmeren en wilt u toch stemmen op het EMK? Bel dan met de Rabobank Randmeren of stuur een e-mail naar info.randmeren@rabobank.nl met als onderwerp: 'Maak mij lid en stuur mij een stemcode voor de Clubkas Campagne'. Vermeld in de mail uw volledige naam, geboortedatum en adresgegevens. Nog even dit. Een partner is niet automatisch lid. Hij/zij zal dit ook specifiek moeten aanvragen bij de Rabobank Randmeren op de bovenstaande manier.

Wilt u dus ook dat op 7 december 2018 het podium is gevuld met een jubilerend EMK en zij die avond worden ondersteund door diverse musici, breng dan voor hen uw stem uit bij de Rabobank Clubkas Campagne. Namens het Ermelo’s MannenKoor hartelijk dank hiervoor en wij zien u graag tijdens ons jubileumconcert.

Dirigent Ab Weegenaar benoemd tot stadsorgnist van Kampen

Geplaatst 30 sep. 2017 03:11 door Webmaster EMK   [ 30 sep. 2017 03:11 bijgewerkt ]

In een sfeervolle Bovenkerk te Kampen, waren ongeveer 15 EMK-leden getuigen van de benoeming van Ab Weegenaar tot stadsorganist van Kampen. Dit vond plaats op 29 september 2017. De oorkonde werd aan Ab overhandigd door de burgemeester van Kampen. Het Ermelo’s MannenKoor is hiermee trots op zijn dirigent.

Kampen heeft een staat van dienst als muziekstad en is vele bijzondere orgels en dito kerken rijk. Het is een bakermat van orgelmuziek en heeft een rijke geschiedenis als het gaat om organisten, die als professional of in hun vrije tijd, een van de prachtige orgels die Kampen rijk is, bespelen. Om de orgels en de orgelmuziek en de prachtige kerken meer bekendheid te geven, zodat meer mensen hiervan kunnen genieten, stelt Kampen de functie van stadsorganist in. De stadsorganist zal voortaan optreden als ambassadeur van de orgels en orgelmuziek; niet alleen in Kampen, maar soms ook in Wilsum, IJsselmuiden of Zalk. 

Vooraankondiging Rabobank Clubkas Campagne

Geplaatst 15 sep. 2017 07:52 door Webmaster EMK   [ 15 sep. 2017 07:52 bijgewerkt ]

Ook dit jaar organiseert Rabobank Randmeren weer een Clubkas Campagne voor deelnemende verenigingen en stichtingen uit o.a. Ermelo. Er is hiervoor een totaalbudget gereserveerd van maar liefst € 70.000,=. Gezien het succes voor het EMK vorig jaar, is het ook nu weer een unieke kans om extra geld te verdienen voor de EMK-kas.  Maandagavond 25 september as. gaat een afvaardiging van het koor naar een bijeenkomst van de Rabobank Randmeren, waar o.a. adviezen worden gegeven hoe men het beste actie kan voeren voor een zo hoog mogelijke opbrengst. Nadere informatie volgt de komende tijd via de EMK-website, Facebook en e-mail.

Aanwezigen tijdens de koor- en samenzangavond in “de Werelt” te Lunteren hebben genoten.

Geplaatst 31 aug. 2017 12:10 door Webmaster EMK   [ 31 aug. 2017 12:10 bijgewerkt ]

Terwijl de regen op 30 augustus ’s avonds met bakken uit de hemel kwam, was het in het congrescentrum De Werelt in Lunteren warm en sfeervol tijdens het optreden van het Ermelo’s MannenKoor. Speciaal voor ouderen en mensen die in het dagelijks leven extra zorg of begeleiding nodig hebben, was deze avond georganiseerd. Tijdens zijn openingswoord liet de EMK-voorzitter weten dat het EMK daar alweer voor de 4e keer ging optreden. Het werd een gevarieerde avond waarbij het koor veel bekende, Nederlandstalige liederen zong. Ook samenzang stond op het programma. Tevens waren er twee muzikale intermezzo’s, verzorgd door de EMK-dirigent Ab Weegenaar (fagot) en de vaste begeleider van het koor Bert Elbertsen (piano). Na het slotlied van het Ermelo’s MannenKoor, een woord van dank en een dankbaar applaus, was er nog een gezellig samenzijn met de gasten en de Ermelose vrijwilligers onder het genot van een drankje.          

We gaan beginnen …….

Geplaatst 20 aug. 2017 05:05 door Webmaster EMK   [ 20 aug. 2017 05:05 bijgewerkt ]

Maandag 21 augustus 2017 oefent het Ermelo’s MannenKoor (EMK) alweer voor het nieuwe zangseizoen 2017-2018. Onder leiding van Ab Weegenaar zal er eerst aandacht worden besteed aan het 1
e optreden op 30 augustus as. in “de Werelt” te Lunteren.

Dit jaar staat in ieder geval nog een tweetal optredens op de agenda. Op 18 november is het najaarsconcert in de Immanuelkerk en op 24 december wordt medewerking verleend aan de kerstnachtdienst in de Maranathakerk.

Het Ermelo’s MannenKoor zoekt ook nieuwe leden. Jong of oud, mannen zijn van harte welkom. Iedere maandagavond, uitgezonderd het zomerreces, wordt er gerepeteerd in de Immanuelkerk te Ermelo en wel van 19.45 tot 22.00 uur. Rond 21.00 uur is er een pauze. Zingen en gezelligheid staat het EMK om bekend. Kom eerst eens kijken en luisteren. Wil je vooraf iets meer weten over het EMK, neem dan gerust contact op met de voorzitter Arnold Wijnsma, tel. 06-55863474, e-mail arnoldwijnsma1949@gmail.com of kijk verder op de website www.ermelosmannenkoor

1-10 of 50