Nieuwsoverzicht‎ > ‎

Bob Dolstra

Bob versterkte de gelederen van het EMK in maart 1978 en is, tot op hoge leeftijd, lid gebleven. Tijdens deze periode is Bob ook nog voorzitter geweest. Hoewel de exacte periode niet voor 100% met zekerheid te zeggen is, was dat waarschijnlijk van 1990 tot 1996. Bob was een gezellige prater en een fervent voetballiefhebber, evenals Piet Hazewinkel die toen secretaris was. Een bestuursvergadering werd nogal eens onderbroken door een voetbalwedstrijd. Het werd dan ’s avonds gauw een uurtje of 11-12.

Tijdens een bijzondere ledenvergadering in 2011 werd Bob Dolstra met algemene stemmen door de leden van het Ermelo's MannenKoor benoemd tot Erelid. Tijdens de repetitie van het koor op 16 mei is hem dat meegedeeld en werden Bob en zijn vrouw Tine door de voorzitter van het EMK in de bloemen gezet. Natuurlijk zong het koor daarna speciaal voor het echtpaar enkele liederen.
Bob was een persoon die altijd probeerde om problemen “in der minne” te schikken en slaagde daar ook meestal in. Bobs vrouw Tine heeft ook een steentje bijgedragen, zij was één van de eerste “gastdames”, die in die tijd een lichtblauwe outfit droegen en daardoor zeer herkenbaar waren.