Nieuwsoverzicht‎ > ‎

Paaszang Ermelo’s MannenKoor in een volle Immanuelkerk

Geplaatst 30 mrt. 2016 11:40 door Webmaster EMK   [ 29 dec. 2016 09:54 bijgewerkt ]
Het Ermelo’s MannenKoor heeft een jarenlange traditie met het organiseren van een Paaszang. De toegang is vrij, maar er wordt wel een collecte gehouden voor een goed doel. Dit jaar voor werkvakanties van jongeren die naar Bulgarije en Oeganda gaan. Het EMK opende het programma. Afwisselend was er ook ruimte voor samenzang en een bijdrage van de werkgroep Bulgarije en Oeganda. De overdenking, met als thema “paasverdriet” werd verzorgd door Ds. Joz. A. De Koeijer. Bert Elbertsen begeleidde het EMK op piano en Cas Buma daarbij enkele liederen op hobo. De samenzang werd begeleid door Wim Kroon op het orgel.

Na de collecte, die overigens € 1572,= opbracht, stelden enkele jongeren van de werkgroepen Bulgarije en Oeganda zich voor en legden uit waar het collectegeld aan zal worden besteed. Hierna was het de beurt aan Ivo Buma die liet horen dat hij al prachtig piano kan spelen. Een warm applaus viel hem hiervoor ten deel. Hoewel het niet vermeld stond in het programmaboekje, nam vervolgens de voorzitter Arnold Wijnsma het woord vanwege een speciale reden. Maar eerst wenste hij de werkgroepen veel succes met hun komende werkvakanties en  bedankte hij Cas en Ivo Buma voor hun muzikale inbreng en beloonde beiden hiervoor met een grote chocolade paashaas. Daarna legde Arnold de aanwezigen uit dat dit de laatste paaszang van Wiebren als EMK-dirigent was. Hoewel Wiebren nog een speciaal afscheid krijgt op 9 mei as., wilde Arnold dit vandaag toch niet ongemerkt voorbij laten gaan en bedankte hem voor alle jaren als dirigent van het Ermelo’s MannenKoor. Ook Anke Buma werd hierbij niet vergeten. Zij heeft Wiebren ruim 13 jaar iedere maandagavond moeten missen.

Hierna liet het EMK zich nog eenmaal horen en werd de paaszang 2016 afgesloten met samenzang.