Nieuwsoverzicht‎ > ‎

Zeer gevarieerd EMK-kerstconcert

Geplaatst 21 dec. 2016 06:40 door Webmaster EMK   [ 29 dec. 2016 10:03 bijgewerkt ]
De aanwezigen in een goed gevulde Immanuelkerk hebben genoten van een zeer gevarieerd kerstconcert van het Ermelo’s MannenKoor. Klokslag 20.00 uur werd het concert aangevangen met een samenzang, direct gevolgd door een welkomstwoord van  de voorzitter Arnold Wijnsma, waarin ook alle medewerkenden werden voorgesteld. En dat waren dit concert de sopraan Daphne Visser, Evelyn Heuvelmans (hobo) Olivier Bruning (fluit), het Harderwijks Strijkorkest (o.l.v. Renée Klaassen) en de muzikale begeleiders Erik-Jan van der Hel (vleugel, orgel en klavecimbel) en Wim Kroon (orgel). Hierna werd het programma vervolgd en kon er worden genoten van prachtige liederen en muziek. Het EMK zong ook enkele liederen samen met Daphne Visser en bracht, op veler verzoek, het “Hallelujah” van Händel ten gehore. Dit lied werden zij op volle sterkte begeleid door het Harderwijks Strijkorkest, Erik-Jan van der Hel op klavecimbel, Evelyn Heuvelmans en Olivier Bruning. Dat de aanwezigen dit hebben gewaardeerd bleek wel uit het applaus dat aansluitend klonk. Na de collecte (ter bestrijding van de onkosten) werden alle medewerkenden door de voorzitter bedankt en in de bloemen gezet. Een speciaal woord van dank was er voor Erik-Jan van der Hel, die nagenoeg alle liederen muzikaal had begeleid. Tot slot werd het kerstconcert afgesloten met de samenzang “Ere zij God”. Na afloop was er in de hal van de Immanuelkerk nog gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje. Het Ermelo’s MannenKoor kan terugzien op een geslaagd kerstconcert dat klonk als een (kerst)klok.