kerstzangavond202201De Immanuelkerk zat lekker vol op maandag 19 december. Het was duidelijk te merken dat er een grote groep mensen is die zang en samenzang gemist heeft in de coronaperiode.

Na het openingslied werden alle aanwezigen welkom geheten door de voorzitter; in het bijzonder werd de nieuwe burgemeester van Ermelo, de heer Hans van Daalen welkom geheten.

Vervolgens werd het gevarieerde programma afgewerkt, waarbij weer mooie muzikale ondersteuning werd verzorgd door Maurice van Dijk op trompet, Bert Elbertsen op piano en orgel en Ab Weegenaar op orgel. Verrassend en indrukwekkend was de medewerking van sopraan Rosa Ligtermoet. Tezamen met het Ermelo’s Mannenkoor en solistisch wist ze menige toehoorder te raken met haar prachtige stem.

De Kerstzangavond werd rechtstreekst uitgezonden via Youtube. Op Kerkomroep is het hele programma terug te zien: ga naar www.kerkomroep.nl en zoek naar Immanuelkerk Ermelo, maandag 19 december 2022 of klik op de volgende link: https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/10965

poster kerst03 1Vergroten klik op vergrootglas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ondanks de muzikale concurrentie was de Immanuelkerk op zaterdagavond 26 november goed gevuld. Het geserveerde muzikale menu was zeer gevarieerd. De muzikale samenwerking met een ensemble van het Harderwijks Strijkorkest o.l.v. Roelof Klaassen wierp opnieuw zijn vruchten af en Roelof Elsinga had opnieuw prachtige arrangementen geleverd. De solisten Evelyn Heuvelmans op hobo, Willeke van den Bosch op fluit, Willem-Jan Visser op trompet en cornet en Peter de Vries op trombone zorgden voor veel toegevoegde muzikale waarde. Bert Elbertsen liet zijn kwaliteiten op improvisatievlak horen en kreeg terecht een spontaan applaus van het publiek. Ab Weegenaar had de muzikale leiding en wist koor, orkest en solisten tot een gaaf muzikaal geheel te smeden.
Het slotapplaus en de reacties na afloop lieten zien dat we voor onze gasten een mooie muzikale avond hebben verzorgd.

Koor foto 1Vergroten klik op vergrootglas


 

banner EMK 11 22Vergroten klik op vergrootglasHet Ermelo’s Mannenkoor dankt een belangrijk deel van zijn inkomsten aan sponsoren. Wie dat zijn willen we graag zichtbaar maken bij onze optredens. Daarvoor heeft het bestuur een banner laten maken waarop de namen/logo’s van onze sponsoren staan. Afgelopen zaterdag 26 november is deze banner voor het eerst gebruikt bij ons najaarsconcert. Bij het binnenkomen en tijdens het concert was de banner duidelijk zichtbaar. 

Najaars concert