maandag 3 augustus 2020
 

Ab Weegenaar (1953) studeerde af aan het conservatorium van Groningen: Fagot en Orgel. Hij was ruim 25 jaar fagottist bij diverse landelijke orkesten (Noordelijk Filharmonisch Orkest, het Residentie Orkest Ab wagenaaren het Gelders Orkest). Daarnaast legde hij zich toe op orgel en dirigeren. Hij volgde de opleiding koordirectie bij de Hogeschool Gorinchem IDE en volgde daarbij ook zijn zangopleiding. Als (hoofd)organist is Ab thans verbonden aan de Bovenkerk te Kampen. Sinds 2017 is hij tevens benoemd tot stadsorganist van Kampen, Als dirigent is Ab verbonden aan verschillende koren waaronder Cappella Campen en Oratoriumkoor Veluwezoom Dieren.

Ab Weegenaar maakte diverse cd’s als organist en als dirigent. Op twee cd’s is hij als fagottist te beluisteren, waarbij Klaas Jan Mulder hem op de piano begeleidt. Eveneens was hij in verschillende radio-opnames te beluisteren. In diverse begeleidingsensembles verleent Ab Weegenaar ook als fagottist medewerking aan concerten en tv-opnames, waaronder het EO-programma "Nederland zingt".

“Voor mij als organist, maar vooral ook als fagottist, is het leiding mogen geven aan het Ermelo’s MannenKoor een enorme uitdaging. Het is nl. dezelfde ligging en toonhoogte waar ik als fagottist graag in denk en “voel”. Een vertaling van dat gevoel naar de menselijke stem is natuurlijk fantastisch! Dit alles gecombineerd met de goede onderlinge verstandhouding tussen mij en het koor maakt het allemaal tot een feest om dit prachtige koor te dirigeren.”


Website Ab Weegenaar

Inloggen ledenportaal

Uw privacy

Bij elk bezoek aan onze site wordt automatisch uw (tijdelijke) ip-adres herkend en zo mogelijk de site of e-mail van herkomst. Wij bewaren en gebruiken deze gegevens niet als individuele (persoons)gegevens, maar alleen om de navigatie en bezochte pagina's van onze site te analyseren om hiermee de bekendheid, functionaliteit en inhoud van onze site (en e-mails) te kunnen verbeteren. Om onze dienstverlening te optimaliseren worden via onze site in zeer beperkte mate zogenaamde cookies op uw computer geplaatst. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat u bij een bezoek aan onze site niet herhaaldelijk dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Deze gegevens blijven op uw eigen computer en worden door ons niet voor andere doeleinden gebruikt. Overigens is hetgeen in cookies wordt opgeslagen mede afhankelijk van uw eigen browserinstellingen.

E-mailadressen

Wij bewaren en gebruiken uitsluitend e-mail adressen die rechtstreeks aan ons worden opgegeven of waarvan bij opgave duidelijk is dat ze aan ons worden verstrekt. Wij gebruiken een e-mail adres alleen waarvoor dit aan ons is opgegeven en voor zover daarvoor ook toestemming is verleend. Deze toestemming is te allen tijde weer in te trekken via onze site of door dit op een andere wijze aan ons mee te delen. Wij verstrekken nooit e-mail adressen aan derden t.b.v. commerciële doeleinden.
Als u wenst te reageren op ons privacybeleid of als u vindt dat onze site of ons handelen hiermee niet in overeenstemming is, vragen wij u contact met ons op te nemen.

Reageren

In het geval dat wij uw informatie willen gaan gebruiken voor doeleinden, die (nog) niet zijn voorzien in dit privacybeleid, zullen wij dit vooraf meedelen, zodat u uw toestemming hieraan kunt onthouden. Op verzoek verlenen wij aan u toegang tot alle informatie die wij van u vasthouden en bieden wij u de mogelijkheid om eventuele onjuiste gegevens te corrigeren. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen.

U kunt reageren door een e-mail te versturen naar het secretariaat.

Klik hier voor de volledige tekst van het privacybeleid van het Ermelo’s MannenKoor.