Ab Weegenaar (1953) studeerde af aan het conservatorium van Groningen: Fagot en Orgel. Hij was ruim 25 jaar fagottist bij diverse landelijke orkesten (Noordelijk Filharmonisch Orkest, het Residentie Orkest Ab wagenaaren het Gelders Orkest). Daarnaast legde hij zich toe op orgel en dirigeren. Hij volgde de opleiding koordirectie bij de Hogeschool Gorinchem IDE en volgde daarbij ook zijn zangopleiding. Als (hoofd)organist is Ab thans verbonden aan de Bovenkerk te Kampen. Sinds 2017 is hij tevens benoemd tot stadsorganist van Kampen, Als dirigent is Ab verbonden aan verschillende koren waaronder Cappella Campen en Oratoriumkoor Veluwezoom Dieren.

Ab Weegenaar maakte diverse cd’s als organist en als dirigent. Op twee cd’s is hij als fagottist te beluisteren, waarbij Klaas Jan Mulder hem op de piano begeleidt. Eveneens was hij in verschillende radio-opnames te beluisteren. In diverse begeleidingsensembles verleent Ab Weegenaar ook als fagottist medewerking aan concerten en tv-opnames, waaronder het EO-programma "Nederland zingt".

“Voor mij als organist, maar vooral ook als fagottist, is het leiding mogen geven aan het Ermelo’s MannenKoor een enorme uitdaging. Het is nl. dezelfde ligging en toonhoogte waar ik als fagottist graag in denk en “voel”. Een vertaling van dat gevoel naar de menselijke stem is natuurlijk fantastisch! Dit alles gecombineerd met de goede onderlinge verstandhouding tussen mij en het koor maakt het allemaal tot een feest om dit prachtige koor te dirigeren.”


Website Ab Weegenaar